Авокадо: надто корисно, щоб не їсти

Він жирний, але настільки цінний нашому організму, що калорії у разі вважати не варто. Дієтологи переконують нас постійно включати авокадо до раціону і наводять список нескінченних аргументів, ще більше аргументів ви знайдете на порталі promtek2000.com.ua.

Авокадо містить вітаміни А, С та Е, які діють як антиоксиданти, що уповільнюють процес старіння клітин. Також є багато вітамінів групи B, важливих для роботи нервової системи.

Жир, якого ми надто боїмося, містить омега-3 та омега-6. Фрукти допомагають знизити рівень поганого холестерину, а завдяки вмісту калію підтримують серцеву діяльність та регулюють кров’яний тиск. Він також зміцнює очі (тут працюють лютеїн та зеаксантин), тому ми не повинні ні на хвилину думати, а використовувати його переваги.

Авокадо: надто корисно, щоб не їсти

Авокадо у кулінарії

Однак для багатьох із нас плід авокадо м’який, і його текстура та текстура необов’язково вражають. Нікому не потрібно їсти авокадо соло. Він не втратить своїх властивостей у поєднанні з іншими інгредієнтами. Ви також можете додати його до салату, рясно посипавши лимоном, і смак фруктів зникне серед інших продуктів.

Ви також можете приготувати смачну пасту на основі авокадо. На приготування йде 5 хвилин, не рахуючи часу на приготування двох яєць. Очистіть їх, викладіть у високий посуд, додайте очищені авокадо – звичайно, без насіння, додайте половину цибулі нарізаної кубиками і велику ложку майонезу. Приправити сіллю та перцем і перемішати. Паста чудово поєднується зі свіжим хлібом.

Чи має цей корисний фрукт зворотний бік? Екологи звертають увагу на вуглецевий слід використання води, енергії та добрив для вирощування авокадо. Можливо, варто обмежити споживання продукту не заради власного здоров’я, а заради здоров’я Матері-Землі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *