Як позбутися неприємного запаху ніг?

Після цілого дня прогулянки у взутті від наших ніг може виходити неприємний запах. Проблема особливо неприємна, коли ми відвідуємо когось – тоді вся компанія почувається незатишно. Є кілька причин, через які наші ноги пахнуть. Варто їх усунути, і, якщо це не допомагає, на допомогу приходять ефективні методи позбавлення неприємних запахів. Що ми повинні робити і які народні поради використовувати?

Причини неприємного запаху стопи

Неприємний запах стопи насамперед викликаний надмірним потовиділенням стоп. Проте слід зазначити, що піт повністю не має запаху. Тільки контакт із бактеріями викликає появу характерного запаху. Що впливає на неприємний запах стопи? Насамперед, недостатня гігієна тіла, носіння взуття та шкарпеток зі штучних матеріалів, а також неправильне харчування.

Як позбутися неприємного запаху ніг?

Як позбутися неприємного запаху?

Якщо ви хочете позбутися неприємного запаху стоп, в першу чергу подбайте про належну гігієну та видаліть мозолистий епідерміс на п’ятах. Щодня міняйте шкарпетки (бажано з бавовни або вовни) та носіть взуття, яке пропускає повітря. Ви їсте: постарайтеся виключити стимулятори (сигарети та алкоголь) і обмежте вживання продуктів, що містять сірки, таких як цвітна капуста, часник і цибуля (вони викликають неприємний запах поту).

Природні засоби від запаху ніг

Якщо зміна навичок не усунула неприємний запах стопи, скористайтеся методами зменшення потовиділення. У взуття можна насипати тальк або картопляне борошно: вони пов’язують вологу та нейтралізують запах. Крім того, в аптеках є спреї або гелі антиперспіранти, які освіжають ноги і допомагають позбутися неприємної проблеми.

Замочування ніг у трав’яному настої

Перевірений спосіб усунення неприємного запаху ніг – ванна для ніг на трав’яному відварі. Для цього підійдуть рослини, які мають антибактеріальні та протизапальні властивості. Ви можете успішно використовувати шавлію, чебрець, розмарин або ромашку. Заварити дві столові ложки трав (або пакетиків) у літрі води. Коли настій охолоне, перелити його в таз і опустити ноги на 30 хвилин. Найкращий ефект досягається повторенням процедури двічі на день.

Як позбутися неприємного запаху ніг?

Харчова сода

Від неприємного запаху ніг можна позбутися, намочивши їх у розчині харчової соди. Розчиніть кілька столових ложок білого порошку в теплій воді і замочіть отриманою сумішшю ступні на кілька хвилин вранці та ввечері. Для освіжаючого ефекту додайте півсклянки лимонного соку та один пакетик м’яти.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *