Розбираємось, у яку пору року легше пережити вагітність

Про плюси та мінуси літньої та зимової вагітності розповіла мама двох дочок . Перша вагітність припала на теплі дні і якщо тут все більш-менш зрозуміло, то ви повинні знати, що вона думає про другу вагітність, основна частина якої припала на холодну частину року. Більше про вагітність і чи можна завагітніти при місячних розповідають за цим посиланням https://mostrda.org.ua/?p=23249.

Чому це відстій?

❌ Додаткові кілограми

Так, крім легального обтяжувача у вигляді дитини в животі та всього, що з ним пов’язано, на плечі жінки лягають додаткові шари одягу. Це в прямому значенні важко і незручно.

❌ Одяг для вагітних

Якщо влітку можна обійтися сукнею-розлітайкою та сандалями, то взимку швидше за все доведеться розщедритися на додаткову теплу куртку, штани та черевики на випадок, якщо ваші ноги через набряки перетворяться на сардельки 42 розміри.

Зі мною, до речі, так і сталося. Пам’ятаєте, як у мультику «Ну, постривай» вовк прорвав пальцями ніг ковзани? Ось так я себе і відчула. Теплі штани для вигулу собак тепер налазять тільки на руки, а довагітні колготки можна використовувати виключно для зберігання цибулі.

А чи ви бачили взагалі асортимент зимового одягу для вагітних? Це або жахливо, або жахливо та дорого! Таке почуття, що виробники спеціально використовують безглузді дизайни та потворні забарвлення, щоб підкреслити безвихідь становища жінки.

❌ Чортова ожеледь!

Він сам по собі — штука неприємна, а в поєднанні зі зміщеним центром тяжкості вагітної жінки просто якийсь незареєстрований вид тортур.

Я обожнюю гуляти з собаками в обідню перерву, але зима тільки почалася, а я вже забила руку, послизнувшись на рівному місці. Тепер пересуватися страшно, адже ще навіть половини вагітності не минуло.

❌ Катування чоботами

Масштаби вагітності в усіх жінок різні. Якось я виклала в інстаграмі фото з животом на тринадцятому тижні вагітності і відразу отримала коментар: «Ого, я з таким народжувати ходила!». Що сказати, молодець, красава, дякую, що поінформувала, але в мене ось так.

Великий живіт серйозно ускладнює життя, особливо взимку, коли потрібно вдягати зимове взуття. Серйозно, ще кілька місяців і мені доведеться наймати чоловічка, який застібатиме і розстібатиме мені чоботи.

❌ Сезонні захворювання

Я навіть мовчу про самі знаєте, що, навіть без нього взимку люди частіше хворіють. А значить, жінка, яка завагітніла наприкінці літа, наражається на більшу небезпеку заразитися — з вересня по квітень ймовірність підхопити ГРВІ вище.

Гаразд, плюси у вагітності, що випала на осінньо-зимовий період, теж є:

✅ Зимовий одяг приховає живіт від сторонніх поглядів, якщо вам це важливо. Щоправда тут є свої нюанси — у громадському транспорті люди з меншою ймовірністю поступляться місцем, бо незрозуміло, чи ви вагітні, чи їдете з ювілею.

✅ Взимку дихається легше, а значить, ви не вмиратимете від задухи.

✅ Потіть теж вийде менше (не рахуючи тих випадків, коли потрібно підніматися на гінекологічне крісло).

✅ Одягати, гуляти і ходити в поліклініку з новонародженим вийде вже в теплі дні, а це безперечний плюс.

Тепер давайте розберемося із «літніми вагітностями».

Це коли ти завагітніла приблизно в січні, токсикоз відпустив до квітня, а далі вже теплу пору року, на яку припаде основна частина шляху.

Розбираємось, у яку пору року легше пережити вагітність

Мінуси літньої вагітності

❌ Спека

Мені як мешканці Петербурга цієї проблеми вдалося уникнути, але для багатьох жінок спека може стати справжнім лихом. Пересуваєшся вулицею тільки із заходом сонця і при цьому безкінечно потієш. Так собі вечірка.

❌ Втрачені можливості

Це коли на вулиці шикарна погода, всі друзі збираються на пляж, влаштовують якісь активності, а твоє становище не дозволяє тобі навіть дійти до холодильника. У цьому плані взимку все переживається якось легше – всі сидять по хатах.

❌ Особлива увага

Вас колись чіпали за живіт малознайомі люди? Влітку вагітний живіт буквально приманює до себе дивних людей, яким обов’язково потрібно оцінити його розміри, форму і, звичайно, помацати.

Плюси літньої вагітності

Тут усе очевидно.

✅ Мало одягу;

✅ Багато фруктів та овочів;

✅ Менша ймовірність впасти та захворіти.

✅ Влітку зручніше пересуватися, а ще можна забарикадуватися на дачі з полуницею та абрикосами та чудово проводити час.

Звичайно, це всі мої суб’єктивні думки, і, можливо, ваші відчуття були зовсім іншими.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *