Як допомогти дитині порозумітися з однолітками?

Кожен батько впевнений, що він вирощує найкращу дитину у світі. Його неможливо не любити та й дружити з ним одне задоволення. Але найчастіше думка мам і тат суб’єктивна і який завжди знаходить підтвердження в оточуючих, особливо в однолітків. Виявивши проблему комунікації, батьки закочують рукави і завзято кидаються на допомогу. Вони намагаються проводити бесіди, вигадують різні способи, безпардонно втручаючись у взаємини дітей. В результаті ситуація посилюється, дитина залишається осторонь, компанія однолітків принципово не бажає підтримувати з нею контакт. Інші проблеми з вихованням дітей ви знайдете у цьому блозі supercomputer.

Як допомогти дитині порозумітися з однолітками?

Ситуація стане гіршою, якщо

Часто батьки підключають “важку артилерію” в особі педагогів та шкільних штатних психологів. Однак і тут вони зазнають фіаско, інтегрувати дитину до спільноти однолітків так і не вдається. Залишається лише одне: змінити школу та сподіватися, що ситуація не повториться. Але, як показує практика, зміна навчального закладу не завжди вирішує проблему комунікації, навпаки ситуація розвивається за одним і тим самим сценарієм. Мами та тата продовжують звинувачувати оточення, замість того щоб звернути увагу на поведінку власної дитини та її вміння комунікувати з оточуючими.

Усі діти різні

Багато дітей не готові до тісного контакту з однолітками, вони відчувають цілий букет емоцій, у тому числі страх, бути відкинутими і неприйнятими в дитяче співтовариство. Іноді дітям заважає зайва сором’язливість чи гіпертрофований егоїзм. У будь-якому випадку, завжди є причина, яка заважає безболісно увійти до колективу та стати душею компанії. Для того, щоб її вирішити, необхідно ближче дізнатися про свою дитину, вивчити звички, риси характеру, манеру поведінки. Проаналізувати і зрозуміти, які є недоліки, і допомогти маленькій людині їх позбутися.

Як допомогти дитині порозумітися з однолітками?

Основні критерії успішної комунікації

Важливо пам’ятати, що всі діти різні, кожен має свій набір знань, характеристик характеру, звичок. Для успішної комунікації необхідно навчити дитину використовувати накопичені навички та вміти їх застосовувати у відповідний момент. Дуже важливо, щоб маленька людина вміла враховувати інтереси оточуючих, йти на компроміс та дотримуватись загальноприйнятих норм поведінки.

Головне, щоб дитина вміла виставляти власні особисті кордони, не порушувати чужі, і завжди була готова до компромісу. Це основні критерії ефективної комунікації з оточуючими. Якщо дитина навчиться їх дотримуватись, успіх серед однолітків гарантовано.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *