Фітнес-марафони онлайн: міфи та реальність!

Зараз простори інтернету активно використовуються практично для будь-якого бізнесу, у тому числі спортивного. Ох скільки ж фітоняшок можна зустріти в Інстаграмі, які пропонують свої послуги зі складання програм харчування та тренувань! Хоча все це можна знайти в одному місці, просто читайте блог aquafitness.kiev.ua.

Однією з модних фішок зараз є онлайн-марафони. Такі собі віртуальні командні тренування із обіцяною підтримкою від організатора. Сама витівка, звичайно, непогана. Але в реаліях життя толк від такого тренінгу не завжди є…

Горе-тренер

Насамперед, подібні марафони далеко не завжди (а точніше у 50-ти відсотках випадків) проводяться не фахівцями. Це не професійні тренери, не “вивчені” дієтологи, не спортивні реабілітологи, це просто люди, які пов’язані зі спортом лише власним досвідом.

Природно, що в такому разі складно говорити про якийсь багатий досвід і широкі знання. Адже людина, яка виграла змагання – ще не тренер, а переможниця конкурсу краси – не обов’язково майбутня модель чи актриса.

Тим не менш, групи набираються, люди “йдуть” у такі марафони, сподіваючись змінити своє тіло. Але це виходить далеко не завжди.

Фітнес-марафони онлайн: міфи та реальність!

Under control

Коли тренер стоїть над тобою, єдине, що залишається – робити ще два повторення! 😂 Те саме і з харчуванням: не так вже й хочеться того чізкейка, якщо розумієш, що завтра тебе змусять робити кардіо на 30 хвилин довше. Правда?

А тепер уявіть, що “наглядача” немає. Єдиний, хто стежить за вами – це ваш внутрішній бос. Чи строгий він, чи, може, дає поблажки? Адже далеко не кожен із нас має залізну силу волі і може змусити себе робити через “не хочу”!

Як думаєте, онлайн-марафони дають якусь із картин? Очевидно, що другу: як не крути, але контролером є тільки ви самі. А організатор марафону лише мотивує йти до мети.

Схуднути за будь-яку ціну

Чули вираз, що новачок у залі – майже інвалід? Йдеться про техніку виконання вправ, якої новачки часто не володіють, але без якої можна заробити собі безліч травм і проблем.

Коли ви вперше стикаєтеся з тренажерним залом, досить складно самостійно розібратися в техніці та всіх нюансах. Для цього розумні люди і наймають персональних тренерів – людей з відповідною освітою та досвідом. Він простежить за тим, щоб ви правильно присідали, дотримувалися техніки безпеки, робили розминку, правильно розтягувалися після тренування і так далі. А в онлайн-режимі це, погодьтеся, неможливо (або коштує ну дуже дорого).

Тому, якщо ви тільки спортсмен-початківець, довірте себе професіоналу в реальному часі: знайдіть комфортний зал, візьміть хорошого інструктора і займайтеся НА здоров’я, а не йому в збиток.

Фітнес-марафони онлайн: міфи та реальність!

Кому підійде онлайн-марафон?

Подібні марафони в інтернет-режимі можуть бути хорошим стимулом до стрункості. Але такий спосіб тренінгу підійде лише тим, хто:

давно займається, володіє технікою і хоче розмаїття;

легше та успішніше тренується, маючи азарт і почуття суперництва (часто призом марафону є речі, гроші тощо);

втратив ентузіазм до тренувань та шукає додаткову мотивацію;

не може займатися в залі, але знає техніку виконання базових вправ і може контролювати себе.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *